Compatibele versies
Steamed sea bass wrapped in banana leaves with green mango salad (Luke Nguyen)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Marinade
- 2 cm piece fresh galangal, peeled
- 2 cm piece fresh turmeric, peeled
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only, cut into slices
- 1 garlic clove
- ½ tsp red curry powder (see Tips)
- 1 tbsp vegetable oil
- 1 tbsp fish sauce
Nuoc cham dressing
- 2 garlic cloves
- 1 fresh bird's eye chilli, trimmed and deseeded if preferred
- 60 g fish sauce
- 60 g white vinegar
- 125 g unsweetened coconut water
- 2 tbsp caster sugar
- 2 tbsp lime juice
Green mango salad
- 50 g green mango, peeled and cut into julienne (5 mm)
- ½ pomelo, peeled and segmented (see Tips)
- 5 fresh perilla leaves, cut into slices (see Tips)
- 5 fresh Vietnamese mint leaves, cut into slices (see Tips)
Steamed fish
- 2 skinless sea bass fillets or other firm white fish fillets (approx. 100 g each)
- salt, to season
- 2 banana leaves (40 cm long), softened, see Tips
- 500 g boiling water
- 5 dried goji berries, rehydrated, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1499.2 kJ / 357 kcal
- Eiwitten
- 25.6 g
- Koolhydraten
- 34.1 g
- Vetten
- 11.6 g
- Verzadigd vet
- 1.6 g
- Vezels
- 6 g
- Natrium
- 3827.7 mg
Alternatieve recepten
/search/nl-BE?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r539849