Compatibele versies
Sambal goreng (chilli stir-fried vegetables and prawns)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 3 pieces dried soy bean curd, cut into pieces (3 cm - see Tip)
- warm water, for soaking
- 50 g vermicelli noodles, cut into lengths (approx.10 cm)
- 150 - 200 g firm tofu, cut into slices (1 cm)
- 150 - 200 g tempeh, cut into slices (1 cm)
- 30 g vegetable oil, plus extra for shallow frying
- 4 garlic cloves
- 100 g brown onion, cut into quarters
- 20 g small dried anchovies, rinsed (see Tip)
- 100 g coconut milk
- 100 g water
- 20 g tamarind paste
- 2 - 4 fresh long red chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into slices
- 2 - 4 fresh long green chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into slices
- 50 g carrot, cut into julienne
- 50 g potato, cut into julienne
- 200 g green beans, sliced diagonally
- 150 g medium raw prawns, peeled
- ½ tsp salt
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2312.9 kJ / 550.7 kcal
- Eiwitten
- 31.2 g
- Koolhydraten
- 24.3 g
- Vetten
- 34.7 g
- Verzadigd vet
- 7.6 g
- Vezels
- 10.9 g
- Natrium
- 1208.4 mg
Alternatieve recepten
/search/nl-BE?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r362853