Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Les boulettes de porc
- 80 g de pain, coupé en morceaux
- 80 g d'oignon, coupé en quatre
- 1 gousse d'ail
- 5 - 8 brins de thym frais, effeuillés
- 500 g de viande de porc hachée, coupée en morceaux
- ¼ c. à café de noix de muscade fraîchement râpée
- ¼ c. à café de macis en poudre (voir "Conseil(s)")
- 1 c. à café de sel marin
- ½ c. à café de poivre noir moulu
La purée céleri-pomme
- 750 g de céleri-rave, coupé en morceaux (2 cm)
- 1 pomme granny-smith, coupée en morceaux (2 cm)
- 150 g d'eau
- 100 g de lait
- 1 c. à café de sel marin
- ¼ c. à café de poivre noir moulu
La sauce crémeuse au cidre
- 1 gousse d'ail
- 40 g d'oignon, coupé en quatre
- 30 g d'huile d'olive
- 40 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 60 g de farine de blé
- 200 g de bouillon de poule, reconstitué
- 300 g de cidre brut
- 200 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 1 c. à soupe de moutarde de Dijon
- ½ c. à café de sucre en poudre
- 1 c. à café de sel marin
- ¼ c. à café de poivre noir moulu
- huile végétale, pour frire
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3598 kJ / 866 kcal
- Eiwitten
- 34 g
- Koolhydraten
- 35 g
- Vetten
- 63 g
In Collecties
Alternatieve recepten
/search/nl-BE?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r319009