Compatibele versies
Kuskus z kurczakiem, jagnięciną i pikantnymi kiełbaskami
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 4 gałązki kolendry, świeżej, tylko liście
- 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 200 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 400 g mięsa z łopatki jagnięcej (z kością lub bez kości), pokrojonego na 4 cm kawałki
- 3 łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 40 g oliwy z oliwek
- 400 g marchewki, pokrojonych na ok. 1,5 cm kawałki
- 250 g rzepy, pokrojonej na 8 kawałków
- 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- 1 łyżeczka imbiru, suszonego, mielonego
- 900 g wody
- 300 g filetów z piersi kurczaka, pokrojonych w 2 cm kawałki
- 6 pikantnych kiełbas z jagnięciny lub wołowiny (np. merguez) (optioneel)
- 400 g cukinii, nieobranych, pokrojonych w 1,5 cm plastry
- 350 g kaszy kuskus
- 70 g rodzynek
- 350 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej z zalewy
-
1 - 2
łyżeczki sosu harissa
of 1 - 2 łyżeczki pasty chili
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 3753 kJ / 900 kcal
- Eiwitten
- 51 g
- Koolhydraten
- 70 g
- Vetten
- 43 g
- Vezels
- 11.7 g
In Collecties
Alternatieve recepten
/search/nl-BE?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r151555