Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 120 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 20 g oleju
- 300 g mięsa wołowego, np. karkówki lub łopatki, pokrojonego na 2 cm kawałki
- 500 g wody
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
of 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona - ½ - 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
- 1 łyżka papryki słodkiej, mielonej
- 1 łyżeczka majeranku, suszonego
- 2 liście laurowe, suszone
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 100 g selera naciowego, pokrojonego w 1 cm plastry
- 100 g marchewki, pokrojonej w 1 cm plastry
- 150 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1,5 cm kostkę
- natka pietruszki, świeża, tylko liście, posiekana, do dekoracji
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 872 kJ / 208.4 kcal
- Eiwitten
- 18.8 g
- Koolhydraten
- 14.6 g
- Vetten
- 9.4 g
- Verzadigd vet
- 2.3 g
- Vezels
- 4.6 g
- Natrium
- 565.1 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
/search/nl-BE?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r140993