Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Moroccan lamb
- 2 red onions (approx. 200 g), cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 1 bunch fresh coriander, leaves only
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 2 tsp ground cumin
- ½ tsp ground ginger
- 1 tsp paprika
- 2 pinches saffron threads
- 1 piece orange zest (1 x 4 cm strip), no white pith
- 50 g olive oil
- 1 cinnamon quill
- 700 - 800 g boneless lamb shoulder, trimmed and cut into cubes (3 cm)
- 800 g canned whole tomatoes
- 40 g tomato paste
- 2 tbsp honey
- 1 tsp ground cinnamon
Pilaf
- 2 tbsp barberries (see Tips) (optional)
- 1150 g warm water, plus extra for soaking
- 200 g basmati rice
- 100 g white quinoa
- 1 brown onion (approx. 120 g), cut into quarters
- 40 g grapeseed oil
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp ground cinnamon
- 1 tsp ground cardamom
- 1 tsp salt, plus extra for seasoning
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 40 g salted butter
- 30 g blanched almonds, for garnishing
- ½ pomegranate, arils only
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, cut into pieces
- 2 sprigs fresh mint, leaves only, cut into pieces
- 1 pinch saffron, steeped in 1 tbsp hot water
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2937.2 kJ / 699.3 kcal
- Eiwitten
- 40.5 g
- Koolhydraten
- 60.2 g
- Vetten
- 31.4 g
- Verzadigd vet
- 8.1 g
- Vezels
- 10 g
- Natrium
- 1606.2 mg
Alternatieve recepten
/search/nl-BE?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r109478