Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Basil oil
- 100 g extra virgin olive oil
- 3 sprigs fresh basil, leaves only
- 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- 1 pinch sea salt
- 1 tsp raw sugar
Dough
- ¼ lemon, zest only, no white pith
- 60 g semolina
- 90 g Italian "00" flour (see Tips), plus extra for dusting
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- 1 egg white
- 40 g water
- 1 pinch sea salt
Filling
- 50 g Parmesan cheese, cut into cubes (3 cm)
- ½ lemon, zest only, no white pith
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 4 sprigs fresh basil, leaves only
- 2 garlic cloves
- 300 g courgettes, cut into pieces (3 cm)
- 1 tbsp oil
- 150 g ricotta, drained well (see Tips)
- 1 egg
- 60 g pine nuts
- 60 g pumpkin seeds
- 1 pinch ground nutmeg
- ¼ tsp sea salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- full cream milk, for brushing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2150.5 kJ / 512 kcal
- Eiwitten
- 15.1 g
- Koolhydraten
- 20.8 g
- Vetten
- 40.7 g
- Verzadigd vet
- 8.1 g
- Vezels
- 3.1 g
- Natrium
- 328.7 mg
Alternatieve recepten
/search/nl-BE?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r102250