Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Ajvar (capsicum and eggplant dip)
- 2 red capsicums (approx. 420 g), cut into halves and deseeded
- 1 eggplant (approx. 350 g), cut into halves lengthways
- 40 g olive oil, plus extra for drizzling
- 1 garlic clove
- 1 fresh red chilli, deseeded if preferred
- 6 pitted Kalamata olives
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 pinches salt
- 2 pinches ground smoked paprika
- 20 g lemon juice
Cauliflower and fennel nuggets
- 500 g water
- 150 g cauliflower florets
- 150 g fennel bulb, trimmed and cut into slices
- 100 g cheddar cheese, cut into cubes (3-4 cm)
- 3 spring onions/shallots (approx. 60 g), trimmed and cut into quarters
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, plus extra (optional) to serve
- 1 garlic clove
- 20 g olive oil
- 100 g breadcrumbs
- 1 tsp Dijon mustard
- 1 egg
- 1 tsp salt
- 1 tsp ground black pepper
- 2 tsp nutritional yeast
- 40 g pine nuts
- lemon, cut into wedges, to serve (optional)
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 244.8 kJ / 58.3 kcal
- Eiwitten
- 2 g
- Koolhydraten
- 3.2 g
- Vetten
- 4 g
- Verzadigd vet
- 0.9 g
- Vezels
- 1.1 g
- Natrium
- 142.8 mg
Alternatieve recepten
/search/nl-BE?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r101643