Versions compatibles
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Lamb burgers
- 70 g fine burghul (see Tips)
- water, for soaking
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 4 sprigs fresh mint, leaves only
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 eschalots (approx. 80 g)
- 2 garlic cloves
- 20 g extra virgin olive oil
- 500 g lamb mince
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
Harissa yoghurt dressing
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 20 g lemon juice
- 200 g Greek-style natural yoghurt
- 1 tbsp harissa paste (see Tips)
- ½ tsp salt
Cooking and assembly
- oil, for brushing
- 6 round bread rolls, cut into halves lengthways and toasted
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 1855.9 kJ / 441.9 kcal
- Protides
- 27.5 g
- Glucides
- 43.5 g
- Lipides
- 16.4 g
- Graisses saturées
- 4.2 g
- Fibre
- 4.5 g
- Sodium
- 1041.1 mg
Recettes alternatives
Traditional sausage rolls
50 Min
Skinnymixers' Moroccan chicken with preserved lemon and olives
30min
Onion Bhajis with Chilli Coriander Dip (TM6)
1h
Jalapeño and lime chicken burger with corn smash (MEATER+®)
1h 15min
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
1sa 5 dk
Pine nut and currant rissoles (Mark LaBrooy)
55min
Leek, chilli and chorizo sauce
40min
Spiced lamb roast (MEATER+®)
29h 50min
Southern-style chicken
40min
Classic beef burgers (MEATER+®)
1h
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1h 15min
Chicken meatballs in smoky tomato and eggplant sauce
50 Min