![Tteokbokki (Korean Spicy Rice Cakes) Tteokbokki (Korean Spicy Rice Cakes)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/fdd148ba869820fba3112c2994ee2abd/Derivates/e5f08746c642791f38e593af0df3c1542bc4c583.jpg)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 3 garlic cloves
- 1 ½ oz sugar
- 1 ½ oz soy sauce
- 1 ½ oz gochujang (Korean chili paste)
- 1 tbsp gochugaru (Korean red chili powder), to taste (see Tip)
- ½ oz kombu seaweed, torn into pieces (approx. 2 in.)
- 6 oz white radish e.g. Korean radish, or Daikon radish, peeled, cut into matchsticks (3 in. x ¼ in.)
- 12 oz water
- 8 oz cabbage, diced (1 in.)
- 16 oz garaetteok (Korean rice cake), small cylindrically shaped rice sticks
- 6 oz fish cakes, cut into planks (4 in. x 2 in.)
- 2 green onions, thinly sliced, plus extra to garnish
- 2 - 3 tsp toasted sesame seeds, to garnish (optionnel)
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 1241.1 kJ / 296.6 kcal
- Protides
- 11.1 g
- Glucides
- 52.1 g
- Lipides
- 5.4 g
- Graisses saturées
- 0.7 g
- Fibre
- 4.6 g
- Sodium
- 1198.8 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Quick Steamed Buns (Mantao)
1h
Paris–Brest with praline cream
26 Std.
Frozen Coconut Mango Lemonade
5min
Stir Fried Potato Shreds
20 Min
Acar Timun (Cucumber Acar)
30 Min
Moon Pies
55 min
Dalgona coffee classic (Korean coffee)
10min
Shacha Sauce
1 Std. 10 Min
Hotteok (sweet filled pancakes)
1 Std. 50 Min
Sweet and Sour Beef Short Ribs
30 Min
Sticky bottom dumplings (Brett McGregor)
1h
Aglio olio e peperoncino
35 Min