Rosalinda Tart (Fancy Pineapple Tart)
TM6 TM5

Rosalinda Tart (Fancy Pineapple Tart)

5.0 (3 évaluations )

Ingrédients

Pineapple jam

  • 1500 g pineapple (approx. 2 pineapples), peeled, core removed, cut in cubes (2 cm)
  • 150 g sugar
  • 1 cinnamon stick
  • 2 cloves
  • 2 pandan leaves, tied into knot

Tart pastry

  • 250 g butter, cold, cut in cubes (1 cm)
  • 15 g caster sugar
  • 375 g all-purpose flour
  • 10 g cornflour (starch)
  • 10 g custard powder
  • 1 tbsp condensed milk (see tips)
  • 2 tbsp cold water
  • 1 egg, lightly beaten

Royal icing

  • 200 g white sugar
  • 1 egg white
  • 1 tsp cornflour (starch)
  • ¼ tsp lemon juice
  • 1 - 2 drops green food colouring
  • sugar flower

Infos nut.
par 1 piece
Calories
287 kJ / 69 kcal
Protides
1 g
Glucides
11 g
Lipides
3 g
Graisses saturées
2 g
Fibre
0 g
Sodium
22 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives