Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Ciasto twarogowe
- 40 oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
500
g agrestu, bez szypułek i ogonków
ou 300 g rabarbaru, pokrojonego na 3 cm kawałki (patrz wskazówka) - 200 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 90 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
ou 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 90 g twarogu, podzielonego na kawałki
- 1 jajko
- cukier puder, do oprószenia (patrz wskazówka)
- Infos nut.
- par 1 kawałek
- Calories
- 634.8 kJ / 151.7 kcal
- Protides
- 3.4 g
- Glucides
- 25.3 g
- Lipides
- 4.4 g
- Graisses saturées
- 0.5 g
- Fibre
- 2.2 g
- Sodium
- 93.7 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Clafoutis z rabarbarem
50 dk
Ciasto migdałowe z jabłkami
1h 55min
Clafoutis (wiśnie w cieście)
1 Std.
Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką
1 Std.
Ciasto z jabłkami
1sa 20 dk
Sernik z rabarbarem
7 Std. 30 Min
Odwracane ciasto z gruszkami
2 Std. 15 Min
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1 Std. 35 Min
Jogurtowe ciasto z borówkami i kruszonką
1 Std.
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1 Std. 15 Min
Kokosanka z owocami
1sa 20 dk
Jogurtowy placek ze śliwkami
1sa 20 dk