Pikantna zupa dyniowa
TM6 TM5

Pikantna zupa dyniowa

4.3 (1.4K évaluations )

Ingrédients

  • 10 g korzenia imbiru, świeżego, obranego
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 5 - 10 g papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych
  • 50 g cebuli szalotki, pokrojonej w ćwiartki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 750 g dyni, Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ou 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l)
  • 500 g wody
  • 380 g mleczka kokosowego
  • pieprz czarny, mielony, do smaku
  • sól, do smaku

Infos nut.
par 1 porcję
Calories
901 kJ / 215 kcal
Protides
2.7 g
Glucides
19.45 g
Lipides
9.3 g

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives