Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Ciasto
- 40 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
- 50 g mleka
- 1 łyżeczka cukru
- 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 250 g wody
- 600 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka soli
Farsz
- 300 g sera mozzarella, pokrojonego na kawałki
- oliwa z oliwek, ilość do natłuszczenia blachy i posmarowania focacci
- 500 g białej kiełbasy, surowej, obranej ze skóry, pokrojonej na ok. 2 cm kawałki
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- Infos nut.
- par 1 kawałek
- Calories
- 1856 kJ / 443.3 kcal
- Protides
- 18.5 g
- Glucides
- 39.2 g
- Lipides
- 24.7 g
Recettes alternatives
Polędwiczki w cieście drożdżowym
1 Std. 10 Min
Podpłomyk cztery sery
55 min
Scones z camembertem
45 min
Focaccia z cebulą
2hod. 20min
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
1 Std. 45 Min
Focaccia serowa z pomidorami
45 min
Placek nadziewany mozzarellą
1h 5min
Focaccia z pastą serową z oliwkami
2 Std. 10 Min
Chlebek do odrywania z serem
1 Std. 50 Min
Chlebki z serem feta i koperkiem
1h 30min
Mini tarty z porem
1 godz.
Quiche z resztkami sera i wędlin
40 Min