Karpatka
TM6 TM5

Karpatka

4.2 (4.0K évaluations )

Ingrédients

Budyń do kremu

  • 750 g mleka, w temp. pokojowej
  • 80 g budyniu śmietankowego, w proszku, niesłodzonego
  • 15 g mąki pszennej
  • 4 żółtka

Ciasto

  • 250 g wody
  • 125 g masła, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 130 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 5 jajek

Krem

  • 250 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 160 g cukru pudru, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    ou 4 łyżeczki cukru wanilinowego

Infos nut.
par 1 kawałek
Calories
1290.9 kJ / 308.5 kcal
Protides
5.3 g
Glucides
20.9 g
Lipides
23.1 g
Graisses saturées
13.9 g
Fibre
0.2 g
Sodium
59.3 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives