Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM6)
TM6

Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM6)

4.6 (9 évaluations )

Ingrédients

  • 1000 g cukinii, Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 80 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
    ou 80 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 30 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
  • 150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w 0,5 cm kostkę
  • 30 g oliwy z oliwek
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 500 g wody
  • 4 żółtka, ze sparzonych jajek (optionnel)

Infos nut.
par 1 porcję
Calories
1293.6 kJ / 309.2 kcal
Protides
15.1 g
Glucides
11.4 g
Lipides
22.4 g
Graisses saturées
8.8 g
Fibre
3 g
Sodium
492.9 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives