Ryba w piwnym cieście
TM6 TM5

Ryba w piwnym cieście

4.6 (315 évaluations )

Ingrédients

  • 400 g mąki pszennej
  • 800 g filetów z dorsza, ze skórą lub bez skóry (4 filety, każdy po ok. 200 g)
  • sól, do oprószenia
  • pieprz czarny, mielony, do oprószenia
  • olej rzepakowy, do głębokiego smażenia (ok. 1,5 l)
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 550 g piwa, typu ale, zimnego
    ou 550 g piwa, typu jasny lager, zimnego

Infos nut.
par 1 porcję
Calories
2463.9 kJ / 588.9 kcal
Protides
46.6 g
Glucides
82.1 g
Lipides
2.4 g
Graisses saturées
0.4 g
Fibre
2.7 g
Sodium
387.8 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives