![Sous-vide Steak with Creamy Lemon Sauce Sous-vide Steak with Creamy Lemon Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4f4711365ed52aab76da27a35840c279/Derivates/ca5872cf01b3341a29a1d67a6def9a7ec9c0998c.jpg)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Steamed Vegetables
- 20 oz water
- 10 oz baby red potatoes, quartered
- 8 oz asparagus, trimmed
Sous-vide Steaks
-
2
New York strip steaks (1 in. thick, approx. 8 oz ea.)
ou 2 filet mignons (1 in. thick, approx. 8 oz ea.) - 2 tsp extra virgin olive oil
- ½ tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- 4 slices lemon, sliced in rounds, divided
- 2 garlic cloves, crushed, divided
- 4 sprigs thyme, divided, plus extra to garnish
- 2 sprigs rosemary, divided
- 65 oz water, to fully submerge bags (not higher than the max. fill level)
- 1 oz lemon juice
- 2 tbsp vegetable oil, divided
- 2 tbsp unsalted butter, divided
Creamy Lemon Sauce
- 2 oz shallots, halved
- 2 oz white wine
- ½ oz lemon juice
- 7 oz unsalted butter, cut into pieces
- 2 egg yolks, from large eggs
- ½ tsp salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 6920.8 kJ / 1654.1 kcal
- Protides
- 83.3 g
- Glucides
- 40.1 g
- Lipides
- 130.8 g
- Graisses saturées
- 68.1 g
- Fibre
- 7.4 g
- Sodium
- 1515.6 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Sous-vide Lamb Chops with Mint Sauce
2 Std. 45 Min
Sous-vide fish with lemon and herbs
1hod. 15min
Shrimp Louie Salad
1 godz. 30 min
Sous-vide Korean-style BBQ Pork Loin
4h 50min
Sous-vide Rare Fillet Steak with Herb Garlic Butter
2h 15min
Sous-vide Steak
1 godz. 30 min
Sous-Vide Salmon with Lemon and Herbs
1 Std. 40 Min
Soy Chicken with Bok Choy
40min
Orange Creamsicle Whip
10 Min
Gold Pineapple Te Fiti
10 Min
Sous-vide Lamb Chops with Mint Sauce
2 Std. 45 Min
Cooking White Rice
25 Min