Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 100 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 60 g sera żółtego, pokrojonego na kawałki
- 4 jajka
- 50 g szynki surowej, pokrojonej w kostkę (optionnel)
- 1 - 2 łyżki szczypiorku, świeżego, drobno posiekanego (optionnel)
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ puszki białej fasoli, z puszki (w sosie pomidorowym, ok. 200 g, patrz wskazówka)
- 500 g wody
- Infos nut.
- par 1 sztukę
- Calories
- 639 kJ / 152 kcal
- Protides
- 10 g
- Glucides
- 7 g
- Lipides
- 9 g
- Fibre
- 0.5 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Jajka z boczkiem i szpinakiem z Varomy; Fasola w sosie pomidorowym na ciepło
55min
Jajka sadzone na Varomie z ziemniakami, szparagami i sosem cytrynowym
50min
Bazyliowe knedle z ratatouille
40min
Ranczerskie śniadanie z fasolą, awokado i jajkiem
50min
Jajka sadzone w papryce z dodatkami (z Varomy)
20min
Jajka sadzone na parze
15 min
Omlet na parze z pieczarkami i szpinakiem
40min
Jajka na chmurce (Cloud eggs)
25min
Omlet z brokułami i szynką
35min
Shakshuka z ciecierzycą i boczkiem na Varomie
40min
Croque Madame
35min
Frittata z resztkami warzyw
35min