Versions compatibles
Jajka po szkocku w chlebowej panierce z sosem miodowo-musztardowym
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Sos miodowo-musztardowy
-
75
g musztardy francuskiej
ou musztardy (np. angielskiej) - 75 g miodu
- 1 łyżka białego octu winnego
- ¼ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Jajka po szkocku
- 400 g wody
- 10 jajek
- 150 g chleba, pokrojonego na kawałki
- 400 g wędzonego łososia, pokrojonego na kawałki
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki soli
- olej, do smażenia (ok. 1,5 litra)
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 1054 kJ / 252 kcal
- Protides
- 23 g
- Glucides
- 16 g
- Lipides
- 10.7 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Marchewkowo-serowy dip
15 Min
Purée ziemniaczane z czosnkiem niedźwiedzim i masłem musztardowym
50min
Jajka po szkocku
1h 25min
Wytrawna babka z zielonym farszem i jajkami
2h 30min
Kluski z czerstwych bułek
35 min
Małże z serowym sosem
40 min
Dip serowy z jalapeño i karczochami
1 godz.
Rolada z boczku i schabu
11 Std. 40 Min
Wytrawne serniczki z łososiem
4 Std. 15 Min
Portugalskie zielone jajka
50min
Sos serowy Mornay
10 min
Jajka na chmurce (Cloud eggs)
25 min