Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
-
80
g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
ou 80 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki - 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 40 g masła, pokrojonego na kawałki
- 200 - 250 g kurek, świeżych, oczyszczonych
- 250 g ryżu do risotto, np. arborio
- 80 g białego wina, wytrawnego
- 560 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
ou 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- natka pietruszki, świeża, świeża, posiekana, do posypania
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 1759.1 kJ / 420.4 kcal
- Protides
- 12.6 g
- Glucides
- 57.2 g
- Lipides
- 14 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Risotto z burakami i balsamico
40 dk
Risotto z boczkiem i cukinią
40 dk
Risotto z boczniakami i szampanem
35 dk
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50 Min
Szafranowe risotto ze szparagami
35 dk
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40 dk
Risotto z grzybami
1 Std. 5 Min
Risotto z cukinii
45 Min
Risotto z cukinią i serem feta
30 Min
Risotto dyniowe z boczkiem
35 dk
Risotto szparagowe
20 Min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45 Min