Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 2 ząbki czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
- 500 g wody, ciepłej
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
ou 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 250 g ryżu do risotto, np. arborio
- 350 g krewetek, surowych, dużych, obranych
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 50 g białego wina, wytrawnego
- natka pietruszki, świeża, posiekana, do dekoracji
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 1022 kJ / 244.3 kcal
- Protides
- 10.8 g
- Glucides
- 34.2 g
- Lipides
- 5.8 g
- Fibre
- 0 g
Recettes alternatives
Makaron z owocami morza duszonymi w winie
40min
Szafranowe risotto ze szparagami
35min
Risotto z dorszem, groszkiem i miętą
40min
Makaron z krewetkami i cukinią
40min
Risotto z owocami morza
1h 5min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40min
Kremowe risotto z kurczakiem i czosnkiem
35min
Risotto z grzybami
1h 5min
Risotto z łososiem i bulwą kopru włoskiego
35min
Risotto szparagowe
20min
Risotto z kurkami
35min
Tagliatelle z krewetkami
30min