Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 350 g warzyw, mieszanych (np. marchewki, pietruszki, selera, pora), pokrojonych na kawałki
- 1100 g wody
- 2 liście laurowe, suszone
- 3 ziarna ziela angielskiego
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
of 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
- 1 łyżeczka cukru
- natka pietruszki, świeża, posiekana (optioneel)
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 319.4 kJ / 76.4 kcal
- Eiwitten
- 3.6 g
- Koolhydraten
- 14.3 g
- Vetten
- 1.2 g
- Verzadigd vet
- 0.5 g
- Vezels
- 4.1 g
- Natrium
- 796.5 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Zupa z kurczakiem i makaronem orzo
45 min
Gulasz z ziemniakami
45 min
Kremowa zupa pieczarkowa
25min
Zupa grysikowa
35 min
Kapuśniak z białej kapusty z boczkiem
55 min
Zupa botwinka
40 min
Kremowa zupa ziemniaczana
45 min
Zupa jarzynowa, kurczak i warzywne tagliatelle
40 min
Zupa fasolkowa; Kurczak z brokułami i ryżem
1 godz.
Wiosenna zupa kalafiorowa
30 min
Barszcz biały na zalewie z kiszonych ogórków
40 min
Duszona młoda kapusta
45 min