Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g czerwonej soczewicy, suszonej
- 70 g prażonej cebulki, gotowej
- 30 g cebuli suszonej, mielonej
- 70 g suszonej włoszczyzny
- 70 g płatków drożdżowych
- 20 g soli
- 80 g śmietanki w proszku, typu Cremona®
- 40 g przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
- 50 g skrobi ziemniaczanej
- 30 g skrobi kukurydzianej (patrz wariant)
- ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
5
g szczypiorku, suszonego, posiekanego
of 5 g natki pietruszki, suszonej
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 359.9 kJ / 86 kcal
- Eiwitten
- 4.9 g
- Koolhydraten
- 14.9 g
- Vetten
- 1.2 g
- Verzadigd vet
- 0.3 g
- Vezels
- 2.7 g
- Natrium
- 403.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Zupa krem z ziemniaków i pieczonych jabłek
40 min
Zupa ziemniaczana z jajkami i rumienionymi pieczarkami
40 min
Włoski brunch
1 godz. 30 min
Dwa chłodniki: szparagowy z groszkiem i buraczano-pomidorowy
3 Std.
Zupa krem z rzodkiewek; Quiche z liści rzodkiewek
1 Std. 10 Min
Zapiekanka z kukurydzy (Pastelera de choclo)
1 Std.
Portugalski crème brûlée
25 min
Lody marmurkowe
11 Std. 30 Min
Ciasto na pizzę na zakwasie
19 godz. 15 min
Placki ziemniaczane (rösti) z musem jabłkowym
40 min
Sok z winogron (od 6. miesiąca życia)
20min
Wolno gotowana francuska zupa cebulowa (z osłoną noża miksującego)
5 Std. 30 Min