Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Ciasto
- 150 g cukru
- skórka z 1 cytryny, ekologicznej, bez białych błonek, pokrojona na kawałki
- 200 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 1 jajko
- 1 żółtko
- 1 szczypta soli
- 400 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Nadzienie z pigwy
- 700 g marmolady z pigwy, pokrojonej na kawałki
-
70
g słodkiego wina (np. Porto, Marsala)
of 70 g brandy - masło, do natłuszczenia formy
Tarta
- 1 białko, do posmarowania ciasta
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 3448 kJ / 824 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 134 g
- Vetten
- 29 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Wolno gotowane gruszki w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
5h
Biscotti z migdałami i gruszki w syropie
4h 50min
Chłodnik
10min
Ciasteczka dyniowo-imbirowe
2 Std.
Tarta z krojonymi owocami (TM6)
5 Std. 30 Min
Zupa krem z dyni z curry
35 min
Halloweenowe faszerowane papryki (Jack-o’-lantern)
1 Std. 30 Min
Pigwa pod kruszonką
1 godz. 25 min
Paj (pie) z jeżynami
1 godz. 35 min
Kruche ciasto z wiśniami
1 Std. 20 Min
Kwadraty dyniowe z orzechami
1 godz.
Sernik wiedeński
9 godz. 45 min