Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Ciasto
- 500 g mąki pszennej chlebowej, typu 750 lub 650
- 250 g wody, letniej
-
20
g drożdży świeżych, pokruszonych
of 2 łyżeczki suchych drożdży - 50 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
- 1 ½ łyżeczki soli
- 1 szczypta cukru
Nadzienie
-
50
g sera ementaler, pokrojonego na kawałki
of 50 g sera alpejskiego, pokrojonego na kawałki - 200 g sera gouda, pokrojonego na kawałki
- 150 g serka kremowego, śmietankowego
- 50 g pesto z bazylii
- oliwa z oliwek, do natłuszczenia formy
- mąka pszenna chlebowa, typu 750 lub 650, do oprószenia
- 1 żółtko
- 2 łyżki mleka
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 2097.4 kJ / 501 kcal
- Eiwitten
- 17.3 g
- Koolhydraten
- 45.9 g
- Vetten
- 26.9 g
- Vezels
- 2.5 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Chaczapuri adżarskie
1h 45min
Lekko czerstwy chleb zapiekany z boczkiem i serem
50 Min
Pizzowe muffiny
1 Std. 50 Min
Focaccia z kiełbasą
2h
Kule serowe
1sa
Ciasteczka czosnkowe
50 Min
Scones z camembertem
45 Min
Chlebki z serem feta i koperkiem
1sa 30 dk
Odrywany chlebek z nadzieniem słonecznikowo-ziołowym i czosnkiem
2h
Chlebek hot dog do odrywania
1sa 30 dk
Rozeta pizzowa do odrywania
1h 45min
Pomidorowy chlebek do odrywania
1 Std. 50 Min