![Hot cross buns Hot cross buns](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/801FDCE2-D987-4E54-B06B-FF5518CA7C04/Derivates/6413bb26-1c82-4fb2-a0fc-0ffa2b80bd25.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Buns
- ½ lemon or 1 lime, zest only, no white pith (optional)
- 500 g baker's flour
- 250 g full cream milk
- 1 tbsp dried instant yeast or 40 g fresh yeast, crumbled
- 1 pinch salt
- 70 g butter
- 50 g caster sugar
- 1 egg
- 1 ½ tsp ground cinnamon
- 1 ½ tsp ground nutmeg
- ½ tsp ground cloves
- 100 g sultanas
- 70 g currants
Piping
- 80 g plain flour
- 1 pinch salt
- 1 tsp olive oil
- 100 g water
Syrup
- 2 tbsp water
- 2 tbsp sugar
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 1304.6 kJ / 310.6 kcal
- Eiwitten
- 7.8 g
- Koolhydraten
- 51.4 g
- Vetten
- 7.1 g
- Verzadigd vet
- 4 g
- Vezels
- 2.5 g
- Natrium
- 47.5 mg
Alternatieve recepten
Sultana, apple and custard scrolls
4 Std. 30 Min
Shortcrust pastry
5 min
Iced puff pastry
40 min
Quick puff pastry
1 Std. 20 Min
ANZAC biscuits
40 min
Easy everyday white bread
5h 10min
ANZAC slice
1 godz. 40 min
Gingerbread biscuits
2h 20min
Sticky date pudding
1 godz. 30 min
Shortbread
1 godz.
Lemon or lime butter
15 min
Buttermilk scones
35min