Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 60 g sera ementaler, pokrojonego na kawałki
- 60 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 450 g wody
- 200 g śmietany, 18% tłuszczu
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
of 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - ½ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
- 250 g makaronu, suchego, typu penne
- 150 g zielonego groszku, mrożonego, częściowo rozmrożonego
- 100 g szynki gotowanej, pokrojonej w kostkę
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1960.8 kJ / 468.6 kcal
- Eiwitten
- 15.9 g
- Koolhydraten
- 56.5 g
- Vetten
- 19.8 g
- Verzadigd vet
- 8.7 g
- Vezels
- 4.2 g
- Natrium
- 348.4 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Penne all'arrabbiata
20min
Makaron z sosem pomidorowo-bazyliowym i szynką
40min
Makaron farfalle z sosem śmietanowym z wędzonym łososiem
25min
Makaron w sosie serowo-pieczarkowym ze szpinakiem
35min
Makaron w sosie pomidorowym
30min
Makaron z sosem z trzech serów
15min
Tagliatelle z boczkiem, szynką i śmietaną
25min
Spaghetti carbonara
40min
Makaron a'la carbonara
30min
Penne w sosie śmietanowym z łososiem i koperkiem
40min
Tagliatelle ze szpinakiem
30min
Spaghetti z tuńczykiem
40min