Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g mleka
- 120 g cukru
- 40 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 4 jajka
- 600 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- ¼ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego (optioneel)
- 50 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
900
g masy makowej, wykonanej w TM (patrz wskazówka)
of 900 g masy makowej - cukier puder, do oprószenia
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1372.7 kJ / 319.8 kcal
- Eiwitten
- 9.3 g
- Koolhydraten
- 47.8 g
- Vetten
- 12.2 g
- Verzadigd vet
- 3.1 g
- Vezels
- 4.9 g
- Natrium
- 27.7 mg
Alternatieve recepten
Drożdżowa choinka z białym makiem
1 Std. 50 Min
Pierniczki alpejskie
25 godz. 25 min
Chałka z kruszonką
1 godz. 30 min
Drożdżówki z makiem
2h 40min
Lukier
2 Std.
Trdelník
2 Std. 30 Min
Faworki na żółtkach z piwem
2 Std. 30 Min
Makowiec świąteczny
2h 10min
Chlebek-choinka do odrywania
2h 10min
Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami
3h 30min
Warkocz makowy
2 Std. 45 Min
Masa makowa
30 Min