Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Massa de empada
- 50 g água
- 50 g azeite
- 50 g vinho branco
-
80
g banha
of 80 g manteiga -
20
g fermento de padeiro fresco
of 2 c. chá de fermento de padeiro seco (8 g) - 1 ovo
- 450 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
Recheio
- 150 g cebola
- 100 g cenoura
- 2 dentes de alho
- 3 pés de salsa
- 30 g azeite
- 1 frango partido em pedaços (1000 g aprox.)
- 100 g vinho branco
- 10 g molho de soja
-
1 ½
c. chá de caldo de galinha caseiro
of 1 ½ cubo de caldo de galinha - 1 pitada de pimenta
- 2 gemas de ovo batidas
- 60 g farinha
- 1 ovo p/ pincelar
- Voeding
- per 1 dose
- Calorieën
- 3515.6 kJ / 840.2 kcal
- Eiwitten
- 42.6 g
- Koolhydraten
- 51.6 g
- Vetten
- 48.9 g
- Verzadigd vet
- 13.5 g
- Vezels
- 3 g
- Natrium
- 447.7 mg
Alternatieve recepten
Pastéis de massa tenra
3h
Pastéis de massa tenra de alheira
35 Min
Empadas de vitela e cerveja preta
9 Std.
Massa quebrada
5 min
Quiche Lorraine
45min
Empadinhas de borrego e ovo
1h
Empadas de camarão
50min
Empada de caça
48j
Empada de pato com alho francês
13h 10min
Empadas de carne de porco
2h 5min
Croquetes
3h
Molho bechamel
15min