Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 130 g de parmesan, coupé en morceaux
Sauce bolognaise
- 200 g de carottes, coupées en morceaux
- 200 g de céleri-rave, coupé en morceaux
- 1 oignon (env. 60 g) coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 50 g d'huile d'olive
- 500 g de viande hachée, porc et bœuf, grossièrement émiettée
- 150 g de vin rouge
- 1 conserve de tomates pelées en dés, en boîte (400 g)
- 100 g de concentré de tomates
- 2 c. à café de sel
- 1 ¼ c. à café de poivre noir, moulu
- 1 c. à café de sucre
- 1 c. à café de basilic séché
- 2 feuilles de laurier frais
Sauce béchamel et finition
- 650 g de lait
- un peu de de beurre pour graisser le plat à gratin
- 60 g de farine
- ½ c. à café de sel
- 2 pincées de poivre, moulu
- 2 pincées de noix de muscade, fraîchement moulue
- 250 g de pâtes sèches, type lasagne (env. 12 feuilles, 10 x 20 cm)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3015 kJ / 720 kcal
- Eiwitten
- 35 g
- Koolhydraten
- 48 g
- Vetten
- 40 g
- Vezels
- 6.1 g
Alternatieve recepten
Boulettes de viande hachée à la sauce tomate
45 min
Lasagne verdi
1h 15min
Sauce béchamel
15 Min
Purée de pommes de terre
45 min
Gratin dauphinois
50 min
Pâte à crêpe
1h 15min
Gratin de chou-fleur
55 min
Mayonnaise
5min
Gratin de pommes de terre
1 godz. 10 min
Blancs en neige
5min
Purée Parmentier nature
55 min
Sauce bolognaise
3h 15min