Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Ciasto
- 40 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
- 50 g mleka
- 1 łyżeczka cukru
- 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 250 g wody
- 600 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka soli
Farsz
- 300 g sera mozzarella, pokrojonego na kawałki
- oliwa z oliwek, ilość do natłuszczenia blachy i posmarowania focacci
- 500 g białej kiełbasy, surowej, obranej ze skóry, pokrojonej na ok. 2 cm kawałki
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- Voeding
- per 1 kawałek
- Calorieën
- 1856 kJ / 443.3 kcal
- Eiwitten
- 18.5 g
- Koolhydraten
- 39.2 g
- Vetten
- 24.7 g
Alternatieve recepten
Ziołowe bułeczki z pasztetem
1ωρ. 10 λεπτ.
Calzone z mozzarellą i jajkiem
2h 50min
Placek nadziewany mozzarellą
1h 5min
Tureckie börki z ziemniakami
1h 15min
Pie z kiszoną kapustą i mięsem
3 Std. 10 Min
Mini tarty z porem
1ωρ.
Quiche z resztkami sera i wędlin
40 Min
Podpłomyk cztery sery
55 min
Chlebki z serem feta i koperkiem
1ωρ. 30 λεπτ.
Paluchy z boczkiem i cebulą
1ωρ. 20 λεπτ.
Rolada mięsna w cieście francuskim
50 λεπτ.
Chlebek do odrywania z serem
1 godz. 50 min