Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Teig
- 70 g Zucker, und 1 EL für den Teig
- 100 g Milch
-
¼
Würfel frische Hefe (ca. 10 g)
of ½ Päckchen Trockenhefe (ca. 3 g) - 25 g Butter, weich, in Stücken (2 cm)
- 200 g Mehl
- ¼ TL Salz
Füllung
- 130 g Haselnüsse, ganz
- 60 g Mandeln, ganz
- 110 g Zucker
- 50 g Wasser
- ½ TL Zimt, gemahlen
Fertigstellung
- 1 Eiweiss, zum Bepinseln
- 3 EL Zitronensaft
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 2066 kJ / 493 kcal
- Eiwitten
- 10 g
- Koolhydraten
- 58 g
- Vetten
- 24 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Spitzbueben
1 Std. 40 Min
Berner Zopf
1h 45min
Nuss-Stängeli
1 godz. 50 min
Sonntagszöpfe Zweierlei
2 Std. 10 Min
Zimt-Nuss-Schnecken
2 Std. 10 Min
Knöpfli
50 min
Linzer Torte
1 Std.
Schlorzifladen (Dörrbirnen-Tarte)
1 Std. 35 Min
Schweizer Linzertorte
1 Std. 30 Min
Käse-Spätzli
1 Std. 10 Min
Cremeschnitten
2h 25min
Hackfleisch-Omeletten mit Randen-Apfelmus
1 Std. 10 Min