Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 85 g musztardy francuskiej
- 65 g musztardy Dijon
- 70 g jogurtu naturalnego
- 30 g majonezu
- ½ - 1 łyżeczka cukru
- ¼ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 600 g filetów ze śledzi, solonych, a'la Matjas, odsączonych z zalewy, uprzednio namoczonych w wodzie, pokrojonych na 5-6 cm kawałki
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1192 kJ / 284 kcal
- Eiwitten
- 19.9 g
- Koolhydraten
- 8.6 g
- Vetten
- 19.6 g
- Vezels
- 0.8 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Śledzie w sosie makowym
1 Std. 30 Min
Paprykarz ze śledziem
1 Std. 30 Min
Śledzie po wileńsku
13 godz. 45 min
Śledzie w zalewie paprykowej
2h 45 min
Tatar ze śledzia
10min
Hekele
2 godz. 40 min
Korzenny śledź z jabłkiem
2 Std. 30 Min
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25 Std. 15 Min
Śledzie po wiejsku
25h 10min
Pasta z makreli wędzonej
20 Min
Śledzie po kaszubsku
13 godz. 45 min
Śledzie po cygańsku
2h 20min