Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Gember-knoflooksaus
- 2 teentjes knoflook
- 20 g verse gember, in plakjes (2 mm)
- 25 g lente-uien, wit en groen gedeelte, in plakjes gesneden
- 50 g olie
- ¼ tl zout
Verse chilisaus
- 3 verse chilipepers (± 40 g), in stukken
- 2 teentjes knoflook
- 15 g verse gember, in plakjes (2 mm)
- 15 g rijstazijn
- 10 g vers geperst citroensap
- 10 g geroosterde sesamolie
- 20 g lichte sojasaus
- ¼ - ½ tl suiker
- 2 - 3 snuifjes zout
Hainanese kiprijst
- 300 g jasmijnrijst
- 600 - 800 g kippendijen, met vel
- 20 g verse gember, in stukken
- 80 g lente-uien
- 1200 - 1300 g water, of tot max. capaciteit, en iets meer om te dekken en het ijsbad
- ijsblokje, voor ijsbad
- 2 teentjes knoflook
- 20 g olie
-
½ - 1
tl kippenbouillonpasta
of ½ kippenbouillonblokje (voor 0,5 l) - 1 tl zout
- 1 el lente-ui, witte en groene delen, gehakt
- 2 - 3 el lichte sojasaus, en iets meer om te bestrijken
- 1 tl geroosterde sesamolie
- 1 - 2 snuifjes sesamzaad
- komkommer, schoongemaakt, ongeschild, in plakjes gesneden, om op te dienen
- gebakken ui, kant en klaar, om te bestrooien (optioneel)
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 2781.6 kJ / 664.8 kcal
- Eiwitten
- 26.2 g
- Koolhydraten
- 56.3 g
- Vetten
- 36.8 g
- Verzadigd vet
- 6.8 g
- Vezels
- 2.1 g
- Natrium
- 1112.7 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
/search/nl-BE?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r757576