Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 250 g jasmijnrijst
- water, om te dekken
Chili-olie
- 50 g gedroogde chilipepers (zie tip)
- 300 g olie
- 90 g sjalotten, in dunne plakjes
- 1 kaneelstokje, doormidden gebroken
- 1 steranijs
- 20 g Szechuan peperkorrels
- 1 el korianderzaad
- 2 gedroogde laurierbladeren
- 2 zwarte kardemompeulen (zie tip) (optioneel)
- 2 lente-uien, witte en groene delen
- verse gember, stuk van 4 cm, in plakjes gesneden
- 3 teentjes knoflook
Szechuan rijst
- 10 g Szechuan peperkorrels
- 20 g verse gember, in plakjes (2 mm)
- 2 teentjes knoflook
- 30 g olie
- 500 g water
- 1 tl gefermenteerde zwarte sojabonen, in chili-olie
- 30 g lichte sojasaus
- 20 g Shaoxing rijstwijn
-
½
tl kippenbouillonpasta
of ½ kippenbouillonblokje (voor 0,5 l), verkruimeld - ½ tl bruine suiker
- ½ tl zout
- ½ tl gemalen witte peper
- 1 - 2 el olie, om te frituren
- 250 g gehakt vlees, varkensvlees, rundvlees, kalkoen of kip
- 1 paksoi, in stukken (3 cm)
- lente-ui, gehakt, als afwerking
- 100 - 120 g zijden tofu, in stukken, om op te dienen (optioneel)
- Voeding
- per 4 porties
- Calorieën
- 21160.6 kJ / 5057.5 kcal
- Eiwitten
- 78.6 g
- Koolhydraten
- 287.6 g
- Vetten
- 409.2 g
- Verzadigd vet
- 44 g
- Vezels
- 34.8 g
- Natrium
- 2557.1 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
/search/nl-BE?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r757575