Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Nadzienie z pigwy
- 700 g pigw, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na 3-4 cm kawałki (patrz wskazówka)
- 120 g cukru
- 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
Kruszonka
- 120 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 320 g mąki pszennej
- 100 g cukru
- 1 jajko
- 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szczypta soli
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 1760.6 kJ / 420.8 kcal
- Protides
- 5.4 g
- Glucides
- 72 g
- Lipides
- 13.2 g
- Graisses saturées
- 8 g
- Fibre
- 2.9 g
- Sodium
- 101.3 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Owoce zapiekane pod kruszonką „ze wszystkiego”
50min
Chleb turecki z rodzynkami (żulik)
3h 40min
Purée z dyni (przepis podstawowy)
40min
Dyniowa Chai Latte
20 min
Drożdżowe ciasto dyniowe
2 Std. 15 Min
Konfitura z zielonych pomidorów
1h 30min
Piegusek na białkach
1h
Ciasto jesienne z gruszkami i jabłkami
1h 15 min
Babka drożdżowa z rodzynkami
6 Std.
Spiralizowana dynia z białą kiełbasą, gorgonzolą i orzechami (TM6)
25min
Konfitura z dyni
40min
Ciasto dyniowo-jabłkowe
3 Std.