Versions compatibles
Koncentrat bulionu warzywnego z resztek warzyw
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 700 g warzyw, mieszanych, resztek (obierek i skrawków), pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
- 1 ząbek czosnku
- 50 - 100 g wody (patrz wskazówka)
- 30 g oliwy z oliwek
-
40
g soli gruboziarnistej
ou 40 g soli - 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Infos nut.
- par 100 g
- Calories
- 342.1 kJ / 81.8 kcal
- Protides
- 2.5 g
- Glucides
- 8.8 g
- Lipides
- 4.2 g
- Graisses saturées
- 0.6 g
- Fibre
- 2.8 g
- Sodium
- 2267.4 mg
Recettes alternatives
Marynowane warzywa
48hod. 40min
Krupnik i danie z indykiem na Varomie
55min
Przyprawa z suszonym czosnkiem niedźwiedzim
2h 10min
Jogurt z orzechów nerkowca z wanilią (wegański)
16 godz.
Krem z owoców leśnych (berry curd) – 350 g
20min
Chłodnik z sałaty z marynowaną rzodkiewką i pesto z liści rzodkiewki
25min
Gulasz warzywny z ziemniakami i kiełbasą
1h
Karob do picia - karobowe "kakao" dla alergika
1h 10min
Pasta ajvar z papryki i bakłażana
1h 5min
Koncentrat bulionu warzywnego z pomidorami
30min
Gulasz
45min
Bułki i knedel na parze
1h