Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 500 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
- woda, osolona, do ugotowania makaronu
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- 150 g szynki gotowanej, pokrojonej w kostkę
- 150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w kostkę
- 400 g śmietany, 18% tłuszczu
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 2625.8 kJ / 627 kcal
- Protides
- 22 g
- Glucides
- 71 g
- Lipides
- 29 g
- Graisses saturées
- 13.8 g
- Fibre
- 3 g
- Sodium
- 656.3 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Makaron z boczkiem i sosem porowym
40 Min
Penne w sosie serowo-śmietanowym
25 Min
Penne w sosie śmietanowym z łososiem i koperkiem
40 Min
Makaron z sosem z trzech serów
15 min
Makaron z kurczakiem i pieczarkami
30 dk
Risotto z wędzonym serem
30 dk
Makaron a'la carbonara
30 dk
Zapiekanka makaronowa à la cordon bleu
50 phút
Makaron farfalle z sosem śmietanowym z wędzonym łososiem
25 Min
Makaron z kiełbasą chorizo i serem
20 min
Kremowe risotto z kurczakiem i czosnkiem
35 Min
Spaghetti carbonara
40 Min