Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Ciasto
- 300 g mąki pszennej
- 180 g jajek (3 szt., rozm. M)
- 20 g oliwy z oliwek extra vergine
Farsz
- 500 g miąższu dyni, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
- 150 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 1 żółtko
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- 1 szczypta soli, plus dodatkowa ilość do gotowania cappellacci
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- woda, ilość do gotowania cappellacci
- Infos nut.
- par 1 sztukę
- Calories
- 198.5 kJ / 47.4 kcal
- Protides
- 2.5 g
- Glucides
- 5.4 g
- Lipides
- 1.9 g
- Fibre
- 0.4 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Ravioli z nadzieniem z serów i szynki
1h 20min
Gnocchi buraczane
30 Min
Gnocchi dyniowe z sosem ziołowo-chrzanowym
1 Std. 30 Min
Placki dyniowe z parmezanem
45min
Wielkopolskie naleśniki piwne z nadzieniem jarmużowo-ziemniaczanym
1 Std. 30 Min
Kremowe gratin z jarmużu
55 min
Gnocchi szpinakowe z pesto z rukoli
1 Std. 30 Min
Makaron z sosem dyniowym i ciecierzycą
30 Min
Lasagne z domową ricottą i zielonymi warzywami
2 godz.
Dyniowe bułeczki śniadaniowe
1h 50min
Kopytka serowo-ziemniaczane ze szpinakiem
40min
Dyniowe mac'n'cheese
50 Min