Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
De dag ervoor
- 80 g comté kaas, in blokjes gesneden
- 500 g water
- 900 g witloof, Belgisch, (6 tot 8 stronken, afhankelijk van de grootte), harde kern verwijderd
- 40 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) in blokjes gesneden
- 2 knoflookteentjes, geschild en ontkiemd
- 40 g bloem
- 400 g melk
- zout
- gemalen peper
- gemalen nootmuskaat, aan te passen aan de smaak
- 6 - 8 sneetjes gekookte ham
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 1695 kJ / 406 kcal
- Eiwitten
- 29 g
- Koolhydraten
- 21 g
- Vetten
- 22 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Gegratineerde coquilles
25 dk
Aardappelpuree met de Peeler
Brak ocen
Bolognesesaus
1h 15min
Gehaktballen met champignonroomsaus en pompoen-aardappelpuree
1sa 10 dk
Waterzooi van kip
1sa
Koninginnenhapje
55min
Aardappelgratin
Brak ocen
Macaroni met tomaat en chorizo XXL
45min
Zwarte rijstpizza met courgetteroom, gebakken garnalen en kwark
Brak ocen
Asperges en aardappelen met Hollandaisesaus
50 dk
Zalm met citroen Hollandaise, asperges en rijst
45min
Butternut en gembersoep
35min