Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Kikkererwten en pitabrood
- 2 knoflookteentjes
- 1 el gemalen komijn
- 1 el gemalen koriander
- ½ theelepel zout, plus extra om te bestrooien
- 1 tl gedroogde gemalen kurkuma
- 1 tl gemalen piment
- ½ tl gedroogde gemalen gember
- ½ tl gemalen zwarte peper
- 1 - 2 snuifjes gemalen cayennepeper
- 60 g extra vergine olijfolie, plus extra om te besprenkelen
- 400 g witte kikkererwten, uit blik, gespoeld en uitgelekt (ongeveer 250 g na het uitlekken)
- 1 rode ui, (ca. 180 g), in plakjes gesneden
- 1 rode paprika, in plakjes gesneden
- 2 pita broden, (volkoren), in 8 driehoeken gesneden
Salade
- 150 g rode kool, in dunne plakjes gesneden
- 20 g rode wijnazijn
- ¼ rode ui, (ongeveer 60 g), in plakjes gesneden
- 2 tl sumak
- ½ gele paprika, zonder zaadjes en in plakjes gesneden
- 40 g extra vergine olijfolie
- 50 g citroensap
- 1 tl zout
- 50 g gemengde jonge bladsla
- 1 - 2 Libanese komkommers, in linten geschild
- 1 granaatappel, alleen de pitten (zie tip)
- 2 takjes verse munt, alleen blaadjes, in stukjes gescheurd
- 2 takjes verse bladpeterselie, alleen blaadjes, in stukjes gescheurd
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 2305.6 kJ / 549 kcal
- Eiwitten
- 13 g
- Koolhydraten
- 44.2 g
- Vetten
- 31.7 g
- Vezels
- 17.3 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Chocoladebonencake met kokosboterroomglazuur
Geen beoordelingen
Vis in dragonkorst, primeur wortelen en erwtenpuree
1h
Tropische kippendijen met hawaiiaanse toast (huli huli stijl)
Geen beoordelingen
Druiven en cava trifle
Geen beoordelingen
Soba noodle mee goreng
Geen beoordelingen
Baklava kaastaart
Geen beoordelingen
Scandinavische brunch
Geen beoordelingen
Zoete aardappelschotel met de Peeler
Geen beoordelingen
Goudbrasem met tapenade, aardappel-knolselderpuree en gemarineerde prinsessenbonen
Geen beoordelingen
Geroosterde porchetta met peren en uien
12 godz.
Op Yucataanse wijze in bananenbladeren gebakken vis met maïsrijst
Geen beoordelingen
Asperges en aardappelen met Hollandaisesaus
50min