Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 150 g sera ementaler, pokrojonego na kawałki
- 400 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
50
g oleju
ou 50 g oleju arachidowego - 200 g wody
- 2 łyżeczki suchych drożdży
- 1 szczypta cukru
- 1 łyżeczka soli
-
1
łyżka ziół włoskich, mieszanych, suszonych
ou 1 łyżka ziół prowansalskich, suszonych - ziarna słonecznika, do posypania
- Infos nut.
- par 1 sztukę
- Calories
- 520.7 kJ / 124.4 kcal
- Protides
- 4.3 g
- Glucides
- 15.9 g
- Lipides
- 4.8 g
- Graisses saturées
- 1.7 g
- Fibre
- 0.7 g
- Sodium
- 122.6 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Podpłomyk cztery sery
55 min
Razowe krakersy orkiszowe z parmezanem i słonecznikiem
50 Min
Krakersy z sezamem i makiem
40min
Kruche ciastka serowe z kminkiem i sezamem
1 Std. 30 Min
Włoskie paluszki pełnoziarniste
1 Std. 30 Min
Ziołowe bułeczki z pasztetem
1 Std. 10 Min
Ciasteczka czosnkowe
50 Min
Ciasteczka z parmezanem i ziołami prowansalskimi
55 min
Bułki z suszonymi pomidorami i oliwkami (rosnące przez noc)
12h 35min
Paluchy z serem gruyère i oliwkami (Olivettes)
1 godz. 40 min
Paluchy drożdżowe z czarnuszką i sezamem
1 godz. 40 min
Grissini - paluchy chlebowe
3 Std.