Soep van groene asperges met kruidige pijnboompitten
TM6

Soep van groene asperges met kruidige pijnboompitten

4.0 (1 beoordeling)

Ingrediënten

  • 20 g olijfolie
  • 1000 g groene asperges, in stukken (± 3 cm)
  • 2 teentje knoflook
  • 10 g suiker
  • 60 g uien, gehalveerd (1 kleine ui)
  • 100 g boter, in stukken
  • 150 g aardappelen, in stukken
  • 100 g diepgevroren spinaziebladeren, ontdooid en drooggedept
  • 400 g water
  • 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l), verkruimeld
  • 1 snuifje gemalen nootmuskaat
  • 10 g citroensap
  • 1 tl gemalen peper, naar eigen smaak
  • 1 tl zout, naar eigen smaak
  • 30 g pijnboompitten
  • 1 verse rode chili, ontdaan van zaadjes, gehakt
  • 150 g room, min. 30% vet

Voeding
per 1 portie
Calorieën
1379 kJ / 330 kcal
Eiwitten
6 g
Koolhydraten
11 g
Vetten
4 g
Verzadigd vet
14 g
Vezels
3.7 g
Natrium
706 mg

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten