Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La pâte sucrée
- 75 g de sucre en poudre
- 140 g de beurre doux, coupé en morceaux et un peu pour beurrer
- 1 œuf
- 1 pincée de sel
- 25 g d'amandes en poudre
- 250 g de farine de blé, et un peu pour fariner
La crème citron
- 1 feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 150 g de sucre en poudre
- le zeste d'un citron jaune
- 125 g de jus de citron (2-3 citrons env.)
- 4 œufs
- 125 g de beurre doux, coupé en morceaux
L'appareil à soufflé
- le jus de 4 citrons jaunes
- 15 g de fécule de maïs
- 30 g de limoncello
- 4 blancs d'œufs
- 80 g d'eau
- 240 g de sucre en poudre
Le montage
- beurre doux, pour le cercle
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 2916.4 kJ / 696.5 kcal
- Eiwitten
- 11 g
- Koolhydraten
- 84.5 g
- Vetten
- 34.4 g
- Vezels
- 2 g
Alternatieve recepten
Cheesecake framboises
5u.
Tarte meringuée au citron
1h 10 min
Fraisier
12hod. 45min
Génoise façon tropézienne aux fruits de la Passion
3 godz. 30 min
Couronne fruitée
6h
Minitartelettes à la crème de marrons
5u.
Mont-blanc revisité
4 godz. 20 min
Tarte au citron
12 Std.
Tarte tropézienne
3 Std.
Charlotte mangue-Passion
5u.
Eclairs façon tarte citron
1 Std. 15 Min
Tarte au citron meringuée sans œuf
3 Std.